Print Add to Collection

Brennsnut

Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår. Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut. 
Tid Over 60 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Legg erter i kaldt vann natten over.
  • Hell av bløtleggingsvannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen.
  • Legg i kjøtt, kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme i 2 - 2 1/2 timer, eller til kjøttet er mørt.
  • Skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i suppeterninger, og la dem koke med de siste 15 minuttene.
  • Server med flatbrød.
  • Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley