Print Add to Collection

Kald sitronsufflé

Dette er en fromasj som ser ut som en sufflé. Den lages i en stor eller flere små ildfaste former.
Tid 20-40 min
Grad Avansert
Servings 6

Ingredients

Instructions

  • Klipp et stykke aluminiumsfolie som er 5 cm lengre enn omkretsen på formene. Brett folien dobbelt på langs. Fest den rundt formen med tape. Folien skal gå minst 3 cm over kanten på formen.
  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
  • Riv sitronskallet og press saften. Skill eggene og pisk plommene med halvparten av melisen. Stivpisk hvitene med resten av melisen. Stivpisk kremfløten. Bland eggedosis, hviter og fløte.
  • Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende, varm vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen.
  • Fyll fromasjen i formene og noen cm over kanten. Sett kaldt til den stivner.
  • Ta av folien. Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

Notes