Print Add to Collection

Tomat- og løkpai med skinke

En saftig og kjempegod pai med tomater og løk som smaker godt til middag med en grønn salat til. Rester av pai passer godt i matboksen på jobb eller skole dagen etter.
Tid 40-60 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Paideig

Fyll

Instructions

  • Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.
  • Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i kjøleskap i 15 minutter.
  • Forstek paien ved 225°C i ca. 10 minutter.
  • Rens og skjær løk i skiver. Rens purren godt og skjær den i tynne skiver. Rens og finhakk hvitløk.
  • Fres grønnsakene i en varm panne med litt olje i 3-4 minutter.
  • Skjær tomatene i skiver og kokt skinke i strimler.
  • Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løk og skinke i paiskallet og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.
  • Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet.

Notes