Print Add to Collection

Pai med røkelaks og geitost

Dette er en smakfull pai hvor vi har kombinert røkelaks og pai. Paien kan både serveres lun eller kald. 
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 8

Ingredients

Paibunn

Fyll

Instructions

  • Ha hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette ½ ss vann ekstra. Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Har du ikke foodprosessor tilsetter du melet i en bolle og gnir inn smøret med fingertuppene til det blir en smuletmasse. Lag en grop i midten og hell i vannet. Bland med en kniv eller hendene til deigen samles.
  • Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter. Legg bakepapir med litt mel på, både over og under deigen, og kjevle den ut til den kan dekke både bunn og kanter på en 23 cm paiform. Fjern det øverste laget med bakepapir og legg deigen forsiktig over i formen og trykk deigen forsiktig inn mot formens kanter. Sett deigen kaldt i 15 minutter. Forvarm ovnen til 220 ºC. Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk den med en gaffel. Forstek paibunen i 10 minutter.
  • Fyll Skjær vårløk i små biter. Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet. Fordel fisken og vårløken i eggeblandingen og legg tynne skiver av geitost på toppen. Stek paien midt i ovnen på 200 ºC i 35 - 40 minutter. Server paien kald eller lun med frisk hakket timian og en enkel grønn salat.

Notes