Print Add to Collection

Ovnsbakt lammecarré

Lammekjøtt passer i tradisjonelle norske retter og i de vi anser som mest eksotiske. Lam serveres sjelden bedre enn som lammerygg, med hvite bønner og kantareller til, en saftig og smakfull middag. 
Tid Over 60 min
Grad Avansert
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Dekk bønnene med kaldt vann og la det stå i bløt natten over i romtemperatur.
  • Lammeryggen skjæres fri for fett og sener, ribbeina skal være på fileten, men pusses rene for kjøtt og fett.
  • Avskjæret brunnes godt og brukes til koking av lammekraft (se egen oppskrift for brun kraft).
  • Ryggen krydres og brunes godt i stekepanne før den stekes ferdig i ovn på 125 grader. Steketiden avhenger av tykkelsen på fileten, men ca. 20 minutter.
  • Bønnene som har flytet opp skal kastes. Sil av vannet og sett bønnene til kok i kaldt vann,­ kok opp og skum av. Sil av vannet igjen og sett bønnene til koking med lammekraft. Kraften skal stå ca. 2 cm over bønnene. La det hele koke opp for så å trekke på svak varme i 1-1 1/2 time eller til bønnene er møre.
  • Etter en halv times koking tilsettes gulrot, sellerirot, løk og laurbærbladet. Bønnene skal ikke tilsettes salt.
  • Resten av lammekraften settes på kok i egen gryte og kokes ned til den er tyktflytende - så tilsettes bønnene. Når bønnene er møre smaker du til med salt og pepper. ­ Kokekraften fra bønnene fungerer som saus.
  • Kantarellene renses og stekes i smør sammen med sjalottløk,­ krydres med salt og pepper. Like før servering vendes soppen med 1 ss kaldt smør og persille.
  • Anrett pent på tallerken og dryss timianblader over - kjøttet kan serveres helt eller deles opp.

* (lammerygg), med lange bein

    Notes