Betasuppe med svineknoke
Print Add to Collection

Betasuppe med svineknoke

Betasuppe er norsk tradisjonsmat på sitt beste! Kok gjerne flere knoker samtidig og lag en stor porsjon betasuppe med kjøtt fra svineknokene og masse deilige grønnsaker.
Tid Over 60 min
Grad Middels
Servings 8

Ingredients

Instructions

  • La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena.
  • Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få slå av seg litt varme.
  • Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger.
  • Sil kraften og kok den opp på nytt. Tilsett grønnsakene og kok dem møre.
  • Rens svineknokene fri for svor, fett og ben. Skjær kjøttet i fine terninger og tilsett i suppa.
  • Server med flatbrød og godt smør.
  • Betasuppe er supert å lage i stor porsjon og servere til mange gjester. Du kan også lage stor porsjon og fryse ned ferdige middager til senere.

Notes

Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen