Print Add to Collection

Janssons fristelse

En svensk klassiker.
Tid 40-60 min
Grad Enkel
Servings 4

Ingredients

Instructions

  • Sett ovnen på 225 °C, varmluft.
  • Skiv løken i tynne skiver og stek på høy varme i smør, deretter senk varmen og la løken karamelliseres på lav varme i stekepannen.
  • Skjær potetene i strimler, ca 7x7 mm tykke. Ikke skyll potetene etter at det er kuttet, da mister de stivelsen.
  • Smør en ildfast form med smør.
  • Legg alle ingrediensene lagvis i formen. Start med poteter i bunnen så det dekker, fortsett med stekt løk, deretter halvparten av ansjosen, godt spredt ut i formen. Fortsett til alt er ferdig.
  • Avslutt med å helle på ansjoslaken og kremfløten, topp med griljermel og noen skiver med smør.
  • Stek i ovnen i ca 30-35 minutter.

Notes

Kilde: Tove