Ytrefilet av lam med piperade

Lammefilet-med-piperade1-2-1

 

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Ytrefilet av lam med piperade

Piperade er en fransk grønnsaksrett av paprika, ikke ulikt klassikeren ratatoille. Den aromatiske søtsmaken i paprikaen passer ypperlig sammen med lammefilet. Her har du saus og grønnsakrett i ett! 
PORSJONER4

Ingredieser

Piperade

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet raskt i en stekepanne og krydre med salt og kvernet pepper.
  • Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten og etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, eller til termometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter.
  • Varm opp olje og surr tomatpuré, grønnsaker og krydder til alt er mykt og blankt. Tilsett vin og kraft, og kok opp. Smak til piperaden med salt og pepper.
  • Skjær kjøttet i biter eller skiver på skrå og server med piperade.
  • Potetpuré eller salat smaker godt til.
  • Tips: Vend 3 sammenpiskede egg i piperaden for å gjøre den fyldigere, da kalles den baskisk omelett.
Populære oppskrifter den siste uken